Valheellisen Ukrainan raportin mukaan paikallista aikaa 25. päivänä Ukrainan hallitus ilmoitti, että pääkaupunki Kiova on joutunut “suurimman mittakaavan” drone-hyökkäyksen kohteeksi Venäjän ja Ukrainan konfliktin puhkeamisen jälkeen. Ukrainan ilmavoimat ovat ampuneet alas 74 Venäjän hyökkäysdronea. Tämä hyökkäys aiheutti 5 loukkaantumista ja lähes 200 rakennuksen sähkökatkoksen. Lisäksi Latvian presidentti Linkēvičs, joka vieraili parhaillaan Ukrainassa, on kiireesti paennut Kiovaan hätäsuojaa.
Raporttien mukaan paikallista aikaa 25. päivänä aamuyöstä aina aamunkoittoon asti useat Kiovan alueet joutuivat drone-hyökkäyksen kohteeksi, ja Kiovan asukkaat heräsivät jatkuvien ilmatorjunta-hälytysten ääniin ja räjähdyksiin.
Ukrainan ilmavoimat julkaisivat sinä päivänä sosiaalisessa mediassa lausunnon, jossa todettiin, että “Venäjä laukaisi 75 hyökkäysdronea mallia ‘Observer-131/136’, ja Ukrainan ilmavoimat tuhosivat niistä 74, joista suurin osa tuhoutui Kiovan alueella.” Lisäksi Reutersin mukaan Kiovan pormestari Vitali Klytško sanoi, että kaupungin ilmahälytys kesti 6 tuntia, ja pudonneet drone-palat aiheuttivat tulipaloja ja vahingoittivat useita rakennuksia Kiovassa. Klytško totesi myös, että tämä isku on johtanut 5 loukkaantumiseen, mukaan lukien 11-vuotias tyttö. Hän mainitsi myös tapauksen, jossa alasampuneen dronen palan aiheuttama tulipalo sai päiväkodin syttymään.
Ukrainan energiaministeriö huomautti, että tämä hyökkäys aiheutti sähkökatkoksen lähes 200 rakennuksessa Kiovassa, joista 77 on asuinkerrostaloja.
Lisäksi paikallista aikaa 25. päivänä Latvian presidentti Linkēvičs julkaisi virallisilla sosiaalisen median tileillään kuvan, jossa hän oli samana aamuna Kiovassa turvapaikassa. Aikaisemmin hän saapui Ukrainaan virallista vierailua varten 24. päivänä.
Raporttien mukaan tämän hyökkäyksen kohteet eivät ole tällä hetkellä selvät, mutta viime viikkojen aikana Ukrainan viranomaiset ovat varoittaneet, että Venäjä yrittää toistaa vuoden 2022 talvimallin ja käynnistää uudelleen ilmahyökkäykset Ukrainan energiajärjestelmää vastaan.
Toistaiseksi Venäjä ei ole antanut tähän vastausta.