Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Kopteriharrastaja tallentaa upeaa elämää dronellaan

Category: droni

Joutunut drone-hyökkäyksen kohteeksi, presidentti siirtynyt kiireesti suojaan

Valheellisen Ukrainan raportin mukaan paikallista aikaa 25. päivänä Ukrainan hallitus ilmoitti, että pääkaupunki Kiova on joutunut “suurimman mittakaavan” drone-hyökkäyksen kohteeksi Venäjän ja Ukrainan konfliktin puhkeamisen jälkeen. Ukrainan ilmavoimat ovat ampuneet alas 74 Venäjän hyökkäysdronea. Tämä hyökkäys aiheutti 5 loukkaantumista ja lähes 200 rakennuksen sähkökatkoksen. Lisäksi Latvian presidentti Linkēvičs, joka vieraili parhaillaan Ukrainassa, on kiireesti paennut Kiovaan hätäsuojaa.
Raporttien mukaan paikallista aikaa 25. päivänä aamuyöstä aina aamunkoittoon asti useat Kiovan alueet joutuivat drone-hyökkäyksen kohteeksi, ja Kiovan asukkaat heräsivät jatkuvien ilmatorjunta-hälytysten ääniin ja räjähdyksiin.
Ukrainan ilmavoimat julkaisivat sinä päivänä sosiaalisessa mediassa lausunnon, jossa todettiin, että “Venäjä laukaisi 75 hyökkäysdronea mallia ‘Observer-131/136’, ja Ukrainan ilmavoimat tuhosivat niistä 74, joista suurin osa tuhoutui Kiovan alueella.” Lisäksi Reutersin mukaan Kiovan pormestari Vitali Klytško sanoi, että kaupungin ilmahälytys kesti 6 tuntia, ja pudonneet drone-palat aiheuttivat tulipaloja ja vahingoittivat useita rakennuksia Kiovassa. Klytško totesi myös, että tämä isku on johtanut 5 loukkaantumiseen, mukaan lukien 11-vuotias tyttö. Hän mainitsi myös tapauksen, jossa alasampuneen dronen palan aiheuttama tulipalo sai päiväkodin syttymään.
Ukrainan energiaministeriö huomautti, että tämä hyökkäys aiheutti sähkökatkoksen lähes 200 rakennuksessa Kiovassa, joista 77 on asuinkerrostaloja.
Lisäksi paikallista aikaa 25. päivänä Latvian presidentti Linkēvičs julkaisi virallisilla sosiaalisen median tileillään kuvan, jossa hän oli samana aamuna Kiovassa turvapaikassa. Aikaisemmin hän saapui Ukrainaan virallista vierailua varten 24. päivänä.
Raporttien mukaan tämän hyökkäyksen kohteet eivät ole tällä hetkellä selvät, mutta viime viikkojen aikana Ukrainan viranomaiset ovat varoittaneet, että Venäjä yrittää toistaa vuoden 2022 talvimallin ja käynnistää uudelleen ilmahyökkäykset Ukrainan energiajärjestelmää vastaan.
Toistaiseksi Venäjä ei ole antanut tähän vastausta.

ammattikäyttöön tarkoitettu drone

Drone on todellakin hyvä apuri

Viikonloppuna, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja viileä tuuli puhalsi lempeästi. Vaimoni ja minä päätimme tehdä lyhyen loman ja ajaa lähellä sijaitsevaan metsäpuistoon. Minä otin mukaani uusimman leluni – korkean suorituskyvyn drone-lennokin.

Kun lennokki nousi hitaasti ilmaan, minut valtasi välittömästi uusi näkökulma. Korkealta katsottuna metsäpuisto näytti vihreältä sokkelolta, täynnä puita ja polkuja. Aurinko valaisi lehtien läpi ja loi värikkäitä valopilkkuja, aivan kuin satumaailmassa.

Drone-kameran avulla näkemäni vesiputous oli ehdottomasti vaikuttava. Vesi virtasi voimakkaasti ja vesipisarat loivat upean sateenkaaren. Lensin lennokkiani sen ympärillä, otin jatkuvasti valokuvia ja kuvasin videoita, ikuistaen upeita hetkiä.

Lennokin avulla sain myös onnistuneesti kuvattua joitakin villieläimiä. Eräällä mäenrinteellä huomasin laiskasti käyskentelevän peuran. Se söi rentona nurmikkoa eikä välittänyt tippaakaan minun ilmassa leijuvasta dronesta. Tämä lähietäisyydeltä tapahtuva villieläinten tarkkailu oli ainutlaatuinen kokemus.

Kun aurinko alkoi laskea hitaasti horisontin taakse, nostin lennokkiani korkeammalle ja kuvasin upean auringonlaskun. Illan valo heijastui puiden latvoista ja koko metsä sai kultaisen sävyn.

Lennokki tarjosi minulle aivan uuden tavan tutkia ja kokea luontoa. Se oli unohtumaton viikonloppu, joka jätti syvän vaikutuksen.

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi