Viikonloppuna, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja viileä tuuli puhalsi lempeästi. Vaimoni ja minä päätimme tehdä lyhyen loman ja ajaa lähellä sijaitsevaan metsäpuistoon. Minä otin mukaani uusimman leluni – korkean suorituskyvyn drone-lennokin.

Kun lennokki nousi hitaasti ilmaan, minut valtasi välittömästi uusi näkökulma. Korkealta katsottuna metsäpuisto näytti vihreältä sokkelolta, täynnä puita ja polkuja. Aurinko valaisi lehtien läpi ja loi värikkäitä valopilkkuja, aivan kuin satumaailmassa.

Drone-kameran avulla näkemäni vesiputous oli ehdottomasti vaikuttava. Vesi virtasi voimakkaasti ja vesipisarat loivat upean sateenkaaren. Lensin lennokkiani sen ympärillä, otin jatkuvasti valokuvia ja kuvasin videoita, ikuistaen upeita hetkiä.

Lennokin avulla sain myös onnistuneesti kuvattua joitakin villieläimiä. Eräällä mäenrinteellä huomasin laiskasti käyskentelevän peuran. Se söi rentona nurmikkoa eikä välittänyt tippaakaan minun ilmassa leijuvasta dronesta. Tämä lähietäisyydeltä tapahtuva villieläinten tarkkailu oli ainutlaatuinen kokemus.

Kun aurinko alkoi laskea hitaasti horisontin taakse, nostin lennokkiani korkeammalle ja kuvasin upean auringonlaskun. Illan valo heijastui puiden latvoista ja koko metsä sai kultaisen sävyn.

Lennokki tarjosi minulle aivan uuden tavan tutkia ja kokea luontoa. Se oli unohtumaton viikonloppu, joka jätti syvän vaikutuksen.