Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

Kopteriharrastaja tallentaa upeaa elämää dronellaan

Category: teekulttuuri

Kertomus hunajasta ja teestä

Kerran oli pieni poika nimeltä Aaro. Hän rakasti hunajaa ja söi sitä aina aamiaisella, leivän päällä ja välipalana. Hän ajatteli, että hunaja oli kaikkein makein asia maailmassa. Mutta kun hän kasvoi vanhemmaksi, hän alkoi unohtaa hunajan ja sen makeuden.

Eräänä päivänä Aaro tapasi vanhan miehen, joka tarjosi hänelle kupin teetä. Aaro ajatteli, että tee oli katkeraa ja inhotti sitä ensimmäisellä maistamiskerralla. Mutta kun hän joi toisen kupin teetä, hän huomasi sen olevan makeampaa kuin ensimmäisellä kerralla. Hän huomasi myös teen tuoksun ja sen rauhoittavan vaikutuksen.

Aaro ymmärsi, että hunajan makeus oli vain hetkellistä ja että se ei voinut tyydyttää hänen sydäntään. Mutta teen makeus oli erilaista – se tyydytti hänen sielunsa ja antoi hänelle rauhan.

Aaro oppi, että elämässä on monia asioita, jotka ovat makeita hetkellisesti, mutta jotka eivät voi tyydyttää meitä pitkällä aikavälillä. Mutta on myös asioita, kuten tee, jotka ovat katkeria aluksi mutta jotka voivat tyydyttää meitä syvemmällä tasolla.

Lopulta Aaro ymmärsi, että elämässä on monia asioita, joita emme voi hallita – kuten hunajan makeus tai teen katkeruus – mutta me voimme hallita sitä, miten suhtaudumme niihin. Ja jos meillä on oikea asenne ja avoin mieli, voimme löytää kauneutta ja merkitystä kaikkialta ympäriltämme.

Toivon, että tämä tarina auttoi sinua löytämään uutta merkitystä elämääsi. Kiitos kun kerroit minulle tarinasi.

Rauhan Syleilyssä: Matka Alkoholista Teehen

Aikaisemmin, nuorena ja energisenä, en juonut teetä. Jos ei teetä, niin mitä muuta voisi juoda? Aivan, alkoholia. Joka kerta kun oli seurusteluilta, pöytä notkui laseja ja vilkasta keskustelua.

Kuitenkin ajan myötä alkoholi alkoi tuntua vastenmieliseltä, en enää nauttinut seurusteluilloista. Sen sijaan rakastuin teehen.

Joka aamu ensimmäinen tehtäväni on keittää vettä. Otan käteeni kourallisen vihreää teetä, laitan sen teevälineisiin, kaadan hieman kuumaa vettä kostuttaakseni ja liottakseni sitä. Muutaman minuutin kuluttua kaadan kiehuvaa vettä päälle ja se on valmista juotavaksi. Nostan teekupin huulilleni, otan siemauksen, ja suuni tuntuu virkistyneeltä. Juodessani muutaman kupin tunnen oloni selkeäksi ja virkistyneeksi. Jokainen ihohuokos ja hermo kehossani tuntuu äärimmäisen mukavalta, ikään kuin astuisin kukoistavaan kevääseen.

Tee on tullut seuralaisekseni, tuoden minulle rauhaa ja hyvän olon tunteen. Se ei ole enää pelkkä juoma, vaan hetki levollisuutta kiireisen päivän keskellä. Tuoksun, maun ja teen valmistamisen rituaalin avulla olen oppinut hidastamaan, nauttimaan nykyhetkestä ja löytämään rauhan kaaoksen keskeltä. Siitä on tullut päivittäinen rituaalini, joka tuo minulle iloa ja harmonian tunnetta.

Nyt kun muistelen noita vilkkaita juomailtoja, olen kiitollinen matkasta, joka johdatti minut teen pariin. Se on rikastuttanut elämääni tavoilla, joita en olisi voinut kuvitella. Joten nostan teekupin huulilleni ja arvostan sen tuomaa rauhaa ja tyyneyttä, ikään kuin jokainen siemaus veisi minut kukoistavaan kevääseen.

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi